Advies nodig? Bel088-5481381

Aanpassen hypotheek

Er zijn maar weinig hypotheken die dertig jaar lang onveranderd blijven doorlopen. Tussentijds zijn er altijd wel aanleidingen voor veranderingen. Doet zo'n situatie zich voor, dan kun je uiteraard altijd voor advies terecht bij De Nederlandse Geldmeesters.

Looptijd
De looptijd van een hypotheek is meestal 30 jaar. Dat maakt een hypotheek betaalbaar. De aflossing duurt dertig jaar en de hypotheekrenteaftrek wordt ten volle benut. Toch kunnen er redenen zijn om de looptijd van een hypotheek aan te passen.

De lasten (tijdelijk) verlagen
Voorzie je in een bepaalde periode bijvoorbeeld extra uitgaven die op je afkomen, of heb je minder inkomsten, dan is het soms mogelijk om de hypotheeklasten (tijdelijk) te verlagen. Ook als jouw woning flink in waarde is gestegen kan dit aantrekkelijk zijn.

Wijzigen tenaamstelling
Een veelvoorkomende wijziging is een wijziging van de tenaamstelling. Als je gaat samenwonen of juist uit elkaar gaat, kan het gewenst zijn dat de aansprakelijkheid voor de hypotheek aangepast wordt.

Omzetten of oversluiten
Soms kan het aantrekkelijk zijn om je hypotheek niet aan te passen maar om te zetten of over te sluiten. Vaak is oversluiten binnen de rentevaste periode echter niet zo voordelig als het lijkt.

Verhogen hypotheekbedrag
Er zijn verschillende redenen om je hypotheek tussentijds te verhogen. Zo kun je extra geld nodig hebben voor een verbouwing of om achterstallig onderhoud te (laten) verrichten.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw hypotheek? Vul dan het contactformulier in of bel ons op 088 - 5 481 381.

Copyright © 2019 De Nederlandse Geldmeesters B.V.

Disclaimer | Privacy statement

KvK: 08104585

AFM: 12005279

Website door: Dutch Media Lab